10 tikkua laudalla

Tirvan Nuorisoseuran kesäteatteri esitti kesällä 2022 Heini Junkkaalan käsikirjoittaman ja Sami Sivosen ohjaaman 10 tikkua laudalla -näytelmän.


Anna saapuu perheineen viettämään kesälomaa mummolaan. Idyllinen maalaismaisema houkuttelee runosieluista Äitiä, mutta Isän on hankala irrottautua arjen askareista. Isä haluaa panostaa perheeseen, ja työstää Annalle ja Tuukalle kesälelut. Puupöllistä saadaan tikut, joissa on taikaa. Anna toivoo, että perhe viettäisi aikaa yhdessä, mutta vanhemmat vain ajautuvat riitelemään. Silloin Annan tarinaan astuu mukaan mystinen herra Parenteesi. Mutta mitä jos kymmenen tikun perheestä puuttuukin yksi?

Käsikirjoitus Heini Junkkaala
Ohjaus
Sami Sivonen
 
Anna Sini-Selina Rasimus
Tuukka Elina Vainonen
Isä Jaakko Pasi
Äiti Silva Kärpänoja
Mummo Saara Kankala
Kaarina Arja Siekkeli
Herra Parenteesi Riina Pasi
Sivujuonet Kerttu Niinivaara, Eino Pasi, Vilma Kärpänoja, Minni Pasi, Viljo Pasi ja Mimosa Kärpänoja
 
Puvustus, tarpeisto Näyttelijät
Lavastus Jaakko Pasi, Riina Pasi, talkoolaiset
Markkinointi Silva Kärpänoja, Elena Suomalainen, Miia Vainonen, Tanja Rämä, Sini-Selina Rasimus
Käytännön asiat Tiina Palmroos, Arja Siekkeli
Liikenteenohjaus Tirvan seudun metsästysyhdistys ry
Väliaikakahvitus Tirvan Martat ry
Makkarakoju Kaipiaisten vanhemmat ry
 
Äänisuunnittelu Sami Sivonen
Ääniajo ja esitystekniikka Antti Helineva
Musiikit
• Simon Kiuru
• Public Domain
• Jokapäivänsankari (Leikki on lasten
työtä -albumilta), Tekijät: Tuomo
Rannankari & Teemu Palosaari
Graafinen suunnittelu ja kuvitus Silva Kärpänoja, Taikasipuli
Nettisivut ja valokuvat Juho Vainonen, vainonen.com
Tuotanto Tirvan Nuorisoseura ry, 2022
 

Medialle

Tirvan kesäteatterille erityisluonteista on kuvankaunis estradin takana virtaava Kiurinvirta sekä pieni ja pippurinen talkoojoukko, joka vuodesta toiseen jaksaa tuottaa tasokasta teatteria – sen jokaisella osa-alueella. Talkoohenki elää Tirvalla tiukassa.
 
Teatteriharrastaminen on kulkenut monessa paikallisessa suvussa jo sukupolvia ja seudulta onkin tullut monta ammattitoimijaa kulttuurin kentälle. Piia Kleimola, Minna Pasi ja Virve Mattila ovat ohjanneet lukuisia näytelmiä synnyinseudullaan. Kesällä 2022 näyttelijät pääsivät kuitenkin ensimmäistä kertaa ammattiohjaaja Sami Sivosen käsittelyyn. Yhteistyö on ollut hauskaa ja sujunut hyvin.
 
Kesän 2022 kaikenikäisille sopivassa näytelmässä 10 tikkua laudalla on mukana voimakkaita perheteemoja. Perheet ovat keskiössä myös näyttelijäköörissä, jossa on mukana miltei kaksi kokonaista perhettä.
 
Pieni kesäteatterimme ottaa ilolla vastaan kaikki maininnat ja jutut, jotka edesauttavat tietoisuuden leviämistä ja useamman ihmisen löytämistä katsomoomme. Haluamme mahdollistaa jäsenillemme mukavan teatteriharrastuksen ja tuottaa tunteita herätteleviä teatterikokemuksia! Lisätietoja produktiostamme antaa ohjaaja Sami Sivonen p. 050 3300 777 tai sivosensami@gmail.com
 
 
Julisteen kuvitus ja graafinen suunnittelu Silva Kärpänoja, Taikasipuli
 
Kuvat Juho Vainonen, vainonen.com

Yhteistyössä